dissabte, 13 de febrer del 2021

El programa del Bunker parla de Yukio Mishima

 A la nova secció de Biografies i premsa trobareu el programa de ràdio El Bunker realitzat per en Peyu i en Jair Domínguez dedicat a la figura de Yukio Mishima. Celebrem, i és una bona notícia, que els mitjans de comunicació en català en parlin però cal recordar que els presentadors són humoristes i no pas historiadors.

Des d'aquí esmento les errades històriques que han dit:

  1. No és cert que Yukio Mishima tingués tuberculosis i que per això es salvés de fer de Kamikaze, sinó que va fingir tenir-ne per no anar a la guerra. Mishima prepararia tota la seva vida en cos i ànima per donar sentit a la seva mort.
  2. Yukio Mishima no es declara mai d'extrema dreta. De fet rebutja el feixisme i el nacional-socialisme com podem veure al capítol Era Yukio Mishima feixista?
  3. Quan parlen de l'obra El meu amic Hitler dirigida per Mishima diuen que ell n'és el protagonista i en parlen com si  l'amistat fos entre ells dos. En el capítol Era Yukio Mishima feixista? Trobem una fotografia del director i l'actor que encarna a Adolf Hitler i queda palès que no són la mateixa persona. Per altra banda l'obra parla de l'amistat entre el Führer i el fundador de les SA, que acabarà assassinat per ordre de Hitler i pretén ser una crítica al Govern de centre que aleshores tenia Japó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada